AlltFörBarn.com får du tillgång till tusentals produkter för endast 299 kr/mån. Du får 14 dagar gratis prövotid som kan avbrytas när som helst.

10 enkla pyssel aktiviteter som barnen kan göra hemma

10 enkla pyssel aktiviteter som barnen kan göra hemma

Barn är väldigt kreativa. De älskar att måla och pyssla, det är faktiskt en av de saker de kan koncentrera sig ganska bra på. I tillägg är deras fantasi helt enorm, de kan ofta komma upp med härliga kreationer. Här följer 10 enkla projekt eller aktiviteter som barnen kan göra hemma.

  1. Pärlplattor. Du kan köpa pärlplattor i olika storlekar och former. Barnen lägger på pärlorna i det mönster och färger som de önskar. Sedan lägger du en bit bakplåtspapper över och stryker över pärlorna. De smälter lite grand och håller därmed ihop.
  2. Barn tycker om att rita, men ibland kan det vara roligare om de får en specifik uppgift. Typ att rita av familjen, något de sett i skogen eller kanske en upplevelse från semestern.
  3. Trolldeg är en klassiker. Du kan antingen göra den själv eller använda köpt modellera. Låt barnen göra vad de vill och torka dem sedan i ugnen. Efteråt kan de måla dem i olika färger.
  4. Tom vattenflaska. Klipp av en tom vattenflaska, men på ena sidan klipper du ut djuröron. Det kan vara kattöron, kaniner eller giraffer till exempel. Måla dem i en trevlig färg och dekorera sedan med ögon och andra detaljer. Ett alternativ är att limma bitar av tidningspapper runt om flaskan och låta det torka. Sedan är det enkelt att måla.
  5. Pynta cykelhjälmen. En helt vanlig hjälm kan bli riktigt häftig med hjälp av en tuschpenna. Barnen kan också klistra på lite ludd, ögon som rullar eller något annat de tycker om.
  6. Tomma toarullar kan användas till mycket. Låt barnen pynta dem med en liten mössa, kanske bomull för skägget och vips har du en tomte. Eller så kan det göra olika sorters djur, genom att klippa ut ansiktet i styvt papper och limma det på en målad toarulle. Måla detaljerna direkt på papperet eller använd tuschpenna.
  7. Tomma mjölkförpackningar kan bli en vacker stadsfasad. Se till att tvätta ur dem ordentligt. Måla dem med hobbyfärg och sätt på ett tak. Det kan du göra helt enkelt genom att klippa en bit kartong och vika den på mitten. Sedan kan barnen antingen måla fönster och dörrar direkt på kartongen, eller klippa ut och klistra fast dem. Limma gärna ihop flera mjölkkartongshus till en hel fasad.
  8. Tavla med torr pasta. Pasta i olika former är lätt att måla. Klistra sedan upp dem på en tavla i ett mönster. Det kan vara som en mosaik med bara pasta, till exempel. Eller så kan barnet måla en bild och förstärka intrycket med pastan.
  9. Måla stenar som ni plockat på stranden eller ute i skogen. De kan vara både stora och små, och gärna i olika former. Måla ditt ett ansikte, en liten hälsning eller kanske ett djur. Genom att lägga ihop flera stenar kan du göra en tusenfoting, en blomma eller annan figur.
  10. Kort att ge bort. Vik en bit styv kartong så det blir ett kort. Låt barnet göra ett avtryck av sina händer på ett annat papper. Klipp ut det och klistra fast inne i kortet. Alternativt kan de rita något eller klippa ut former och klistra in det-

Här hittar du pyssel aktiviteter produkter…