AlltFörBarn.com får du tillgång till tusentals produkter för endast 299 kr/mån. Du får 14 dagar gratis prövotid som kan avbrytas när som helst.

Köpvillkor

Köpvilkor för AlltFörBarn.com

Dessa Köpvillkor träder ikraft den 21 augusti 2021.

AlltFörBarn.com Köpvillkor
Ikraftträdande 21 augusti 2021

Vi har gjort vårt bästa för att skriva dessa Köpvillkor i enkla termer. För en snabb överblick över våra villkor, se sammanfattningen högst upp på denna webbsida respektive sammanfattningen som följer i fet text efter varje avsnitt.

Sammanfattning

  • Genom beställning på AlltFörBarn.com godkänner du de vid tiden publicerade Köpvillkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta.
  • nu tillhandahålls av AlltFörBarn, Unit 1603, 16th Floor, The L. , Plaza 367 – 375 Queens Road Central Sheung Wan, Hong Kong, Company no: 3076072.
  • När du genomför ditt första köp på AlltFörBarn.com tecknar du även ett medlemskap hos AlltFörBarn. Det innebär att tillsammans med den första vara som du lägger i kundkorgen följer ett medlemskap om 299 kronor med när du checkar ut och placerar beställningen. För detta medlemskap gäller våra särskilda Medlemsvillkor.
  • Du kan fritt avsluta provperioden för medlemskap med undantag för de första tjugofyra (24) timmarna efter ditt köp. När du avbryter provperioden har du inte längre möjlighet att genomföra köp via AlltFörBarn.com.
  • Som medlem betalar du de priser som anges på AlltFörBarn.com för ett exemplar av varje vara per trettio (30) dagar exklusive eventuella fraktavgifter.
  • Du har rätt till fjorton (14) dagar ångerrätt från dess att du har mottagit varorna och du står själv för kostnaden för att returnera varorna.
  • Du har rätt att reklamera bristfälliga varor inom tre (3) år och vårt tips är att du gör det skriftligen så att du har bevis på vad som skett.
  • För mer information vänligen kontakta oss på info@alltforbarn.com.

Inledning

Den här sidan beskriver villkoren som reglerar dina köp via https://AlltFörBarn.com (eller den domän som vi instruerar) som tillhandahålls av AlltFörBarn, Unit 1603, 16th Floor, The L. , Plaza 367 – 375 Queens Road Central Sheung Wan, Hong Kong, Company no: 3076072 ett företag som är etablerat i Hong Kong och som regleras enligt Hong Kong lag.

Du förstår och samtycker till att ett köp hos AlltFörBarn förutsätter medlemskap som vid ett första köp erbjuds till dig kostnadsfritt under en provperiod om fjorton (14) dagar. Därefter övergår provperioden automatiskt till ett medlemskap i AlltFörBarn för endast 299 kronor i månaden. För medlemskap gäller separata Medlemsvillkor.

Köp från AlltFörBarn.com regleras av dessa Köpvillkor och vår Integritetsskyddspolicy som beskriver de personuppgifter vi samlar in och hur vi använder och skyddar dem.

1

Avtal och Webbsajten AlltFörBarn.com

(a)

Villkor för att kunna använda AlltFörBarn.com. För att använda vår webbshop https://AlltFörBarn.com gäller följande begränsningar:

(b)

Du måste vara minst 18 år;

(c)

Du måste ha adress i Sverige;

(d)

Du får bara ha ett konto;

(e)

Du får inte handla som företag; och

(f)

De erbjudanden som du ser på AlltFörBarn.com gäller för ett exemplar av varje vara per månad.

(a) Du måste vara medlem hos AlltFörBarn och följa Medlemsvillkoren;

Sammanfattning: För att kunna handla från webbsajten måste du vara medlem och följa de specifika villkor som gäller för medlemmar.

2

Pris, betalning och orderbekräftelse

2.1 Prisinformation för varor. Priserna för varorna är de som anges på hemsidan vid tidpunkten då du gör din beställning. Priserna inkluderar moms, skatter och andra transaktionsavgifter och är angivna exklusive fraktkostnader. I de fall då frakt ingår framgår detta särskilt av den specifika varan.
2.2 För varje enskild vara visas två priser. Det ena priset är överstruket och visar marknadspriset för den specifika varan på den svenska marknaden. Det andra priset är nettopriset och är priset som du som medlem betalar för varan.
2.3 Jämförpris anges där det behövs. Jämförpris anges för sådana varor där vi antar att det slutliga priset för en vara per kilogram, liter, meter eller annat vanligen använt mått för varan, uttryckt i kronor, inbegripet mervärdesskatt och andra skatter kan ha betydelse för dig som kund. För merparten av våra varor anger vi inte jämförpris eftersom det på grund av varans karaktär snarare skapar förvirring är klarhet. Däremot anger vi tydligt storlek på varor exempelvis i form av innehåll i milliliter.
2.4 Du kan betala med VISA eller MasterCard genom de betallösningar våra betaltjänstleverantörer tillhandahåller. När du lägger en beställning godkänner du även vald betaltjänsts villkor och personuppgiftspolicy. Du blir först debiterad i samband med att varorna skickas från vårt eller våra samarbetspartners lager.
2.5 Orderbekräftelse. När betalningen är genomförd kommer du att motta en skriftlig bekräftelse på ditt köp via den e-postadress som du angivit i beställningen. Av bekräftelsemailet kommer dessa Köpvillkor utgöra en väsentlig del.
2.6 Begränsningar ifråga om antal exemplar per månad. Medlemmar kan köpa ett exemplar av varje rabatterad vara per trettio (30) dagar. När trettio (30) dagar har passerat från det att ordern har lagts, kan du göra ytterligare ett köp av samma vara. Köper du fler än ett exemplar av samma vara inom dessa trettio (30) dagar läggs det till en avgift som du kan se i varukorgen.

Sammanfattning: Som medlem betalar du de priser som anges på hemsidan för ett exemplar av varje vara per trettio (30) dagar exklusive fraktavgifter.

3

Frakt och leveranser

3.1 Hos oss har du i många fall möjlighet till fri frakt. För att slippa avgift krävs att varan du köper är märkt med en ”fri frakt”-symbol och att du aktivt väljer ett avgiftsfritt fraktsätt i kassan innan du slutför din beställning. Ombud på mindre orter har ibland har begränsad utkörning som kan påverka leveranstiden. Observera att utöver de leveranstider som anges här i villkoren, tillkommer tiden för hantering på vårt lager med 1-2 dagar. Alla tidsangivelse avser helgfri vardag. I kassan står ett beräknat leveransdatum för varje fraktsätt. Detta datumet är ett uppskattat datum, och vi kan inte garantera det. Tänk på att det vid t.ex. julhandeln kan uppstå förseningar.
3.2 För aktuella pris på de olika fraktsätten, se info i kassan.
3.3 Så fort din försändelse lämnat vårt lager får du ett bekräftelsemail, innehållandes kollinummer och spårningslänk. Varje genomförd och godkänd beställning genererar per automatik en orderbekräftelse. Den vanligaste anledningen till att orderbekräftelse och leveransbesked uteblir är att man i samband med beställningen har råkat uppge en felaktig mailadress. Kontrollera gärna skräpposten för säkerhets skull.
3.4 Du har rätt att häva köpet vid försening om du inte godkänner av oss föreslagen ny leveranstidpunkt.

Sammanfattning: Detaljer om leveransalternativ framgår av produkten och i kassan.

4

Ångerrätt och returer

4.1 Ångerrätt på fjorton (14) dagar. Som kund till oss har du alltid rätt att ångra ditt köp inom fjorton (14) dagar från dess att du mottagit varan. Om AlltFörBarn.com mottar ett återköp efter att perioden på fjorton (14) dagars ångerrätt har löpt ut, så kommer ditt återköp att nekas.
4.2 För att vid ska godkänna din retur måste varan returneras oanvänd och i obruten originalförpackning med tillhörande emballage. Returer av underkläder godkänns inte av hygieniska skäl.
4.3 Särskilda typer av varor kan inte returneras. Varor som av hälso- eller hygieniska skäl säljs plomberade, t.ex. hudvårds- och hygienprodukter, kan inte returneras efter att du har brutit förseglingen av varan. Detta motiveras av just hälso- och hygienskäl och sådana varor är uttryckligen undantagna från ångerrätten. Detsamma gäller för plomberade ljud- och bildinspelningar samt programvaror i det fall du har brutit plomberingen.
4.4 Återköp ska meddelas till e-postadressen info@alltforbarn.com. Du bör senast fjorton (14) dagar från att du meddelat oss om returen skicka varan till adressen: Alltforbarn, Faaborgvej 26 5250 Odense Denmark
. Paketet bör markeras med avsändarens namn adress samt vara märkt med ”Retur” vid återköp alternativt märkt med ”Bytesorder” vid byte av vara. Observera att du inte har möjlighet att returnera varor till postombudet eller till eventuell affärslokal.
4.5 Som kund ansvarar du för produkten tills det att den mottagits av vår returavdelning, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Paketera väl.
4.6 Du får stå för kostnader för retur av varor. Kostnaderna som tillkommer vid returnering av vara är kostnader som du själv står för. Detta gäller även de returer som beror på att du inte avhämtat varan inom angiven tidsperiod.
4.7 Du ansvarar för eventuell reducering av varans värde. Som konsument har du rätt att i viss utsträckning använda varan för att undersöka den. Ditt ansvar för värdeminskning är begränsat till sådan reducering som inte beror på sådan hantering som är nödvändig för att förvissa dig om varornas egenskaper samt funktion. I dessa fall upprätthålls ångerrätten. AlltFörBarn har rätt att göra avdrag för sådana skador på returnerade varor.
4.8 Du ansvarar för eventuella skador på varan. Observera att du själv ansvarar för att returnera varan enligt det sätt som anges i dessa Köpvillkor och att du själv står kostnaden för returnering av varor. I det fall som en retur går förlorad eller om varan skadas vid returnering är det du som bär riskerna i det fall returen skett på annat sätt än angivet i dessa Köpvillkor.
4.9 Återbetalning. Vi strävar efter att återbetala till dig senast fjorton (14) dagar från det datum då du uppmärksammar oss om ditt återköp. Emellertid förbehåller vi oss rätten att invänta returneringen av varan eller dokumentation som indikerar att varan har returnerats innan vi genomför återbetalningen till dig.

Sammanfattning: Du har rätt att ångra ditt köp inom fjorton (14) dagar från att varorna har levererats. Du står själv för kostnaden att returnera varorna till oss.

5

Reklamation och vårt Felansvar

5.1 Rätten till reklamation gäller i tre (3) år i Sverige. Att reklamera innebär att du har upptäckt ett fel i en vara som du har köpt av oss, att du tar kontakt med oss och berättar vad som är fel med den vara eller tjänst som du har köpt. I Sverige kan du reklamera en vara i tre (3) år.
5.2 Sälj produkter lämnas utan garanti
5.3 AlltFörBarn står då för reklamationskostnader om skadan anses vara ett fabrikationsfel.
5.4 Ett fabrikationsfel uppdagas enligt lag inom sex (6) månader. En defekt på termostat eller kortslutning räknas ej till sådana fel. För att AlltFörBarn ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan (fabrikationsfel). Fel som visar sig inom sex (6) månader anses alltid vara ursprungliga fel, som AlltFörBarn åtgärdar utan kostnad för dig. Är det inte ett fabrikationsfel innebär reklamationsrätten att AlltFörBarn hjälper dig att reparera varan, men står inte för kostnaderna.
5.5 Process för reklamation. Det är viktigt att du kontaktar oss och berättar om felet så snart som möjligt. Att reklamera inom två (2) månader från det att du upptäckt felet räknas alltid som inom skälig tid. Reklamera skriftligen, till exempel via mejl till info@alltforbarn.com. Vi kommer att stå för rimliga kostnader för genomförande av reklamation och i den mån det krävs av lag. Spara en kopia på din reklamation så att du kan bevisa att och när du har klagat till oss och ge oss därefter möjlighet att reparera varan.
5.6

Vi får välja hur vi kompenserar dig. I samband med att du reklamerar har vi rätt att välja mellan följande kompenserande åtgärder:

(a) rätta till felet;

(b) leverera en helt ny vara till dig;

(c) ge dig prisavdrag på din köpta vara; eller

(d) ge dig alla pengar tillbaka förutsatt att du återlämnar varan

5.7 Vi kan även vara skyldiga att betala skadestånd för de kostnader som du eller annan har orsakats p.g.a. den felaktiga varann.
5.8 AlltFörBarn tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada slitage eller vanvård. Till sådana varudefekter räknas exempelvis söndersliten sladd och sprickor hos produkten.
5.9 Garanti och reklamationsrätt gäller endast mot uppvisande av kvitto. Vid godkänd reklamation står vi för eventuella kostnader så som exempelvis fraktavgifter och återbetalning med samma betalsätt som användes vid köp.
5.10 Enligt konsumentköplagen är det inte möjligt att reklamera en vara vid missnöje då vi ej har någon nöjdhetsgaranti.

Sammanfattning: Du har rätt att reklamera bristfälliga varor inom två (2) år och tipset är att göra det skriftligen så att du har bevis på vad som skett.

6

Ansvarsbegränsningar och friskrivningar

6.1 Reservation mot misstag. AlltFörBarn reserverar sig mot eventuella tryckfel och liknande misstag avseende presentation av varornas priser samt dess produktbeskrivningar.
6.2 Ansvarsbegränsning vid slutsålda varor. På AlltFörBarn strävar vi efter att alla våra erbjudanden och rabatter är uppdaterade och korrekta, men vi kan inte garantera att alla erbjudanden och rabatter du erbjuds genom webbsajten och vår e-handel alltid är tillgängliga. Detta kan till exempel bero på att vissa varor har hunnit ta slut, innan ett erbjudande rörande dessa gått ut eller tagits bort. AlltFörBarn är inte ansvariga för några eventuella diskrepanser mellan de erbjudanden och rabatter som presenteras via webbsajten och tillgängligheten till dessa.
6.3 Force Majeure och slutsålda varor. AlltFörBarn är inte ansvarig för dröjsmål, förlust eller andra problem som uppstår i samband med användning av webbsajten och dess erbjudanden, som beror på hinder utanför AlltFörBarn kontroll, med anledning av händelser relaterade till krig, naturkatastrofer, pandemi, översvämning, lockout, strejk, myndighetsingripande, brand, terrorism, vandalism, och andra liknande händelser som påverkar transport av beställda varor och leder till stängd lokal produktion. Sådana omständigheter som hindrar att vi kan leverera varorna till dig ska alltid innebära ansvarsfrihet för AlltFörBarn.
6.4 Webbsajtens funktionalitet. AlltFörBarn kommer alltid att sträva efter att webbsajten fungerar som den ska och att hemsidan underhålls, men AlltFörBarn kan inte hållas ansvariga för förlorade erbjudanden, eller liknande händelser, som beror på tekniska fel med webbsajten. Om du upplever några tekniska problem med webbsajten ber vi dig kontakta oss via info@alltforbarn.com.
6.5 AlltFörBarn ansvarar inte för att du uppmärksammar e-postmeddelanden. På samma sätt som det kan förekomma fel och ändringar som ligger utanför vår kontroll ansvarar vi inte heller för att du mottar och tar del av de e-postmeddelanden som vi skickar i samband med ett köp, registrering eller avslut av ditt medlemskap.AlltFörBarn förbehåller sig även rätten att exkludera dig från att använda webbsajten och dess förmåner om du överträder dessa Köpvillkor, exempelvis genom att registrera flera användarkonton.

Sammanfattning: AlltFörBarn begränsar sitt ansvar för fel och misstag i så stor utsträckning som det tillåts enligt lag.

7

Tvistelösning

7.1 I första hand löser vi problem genom dialog. Primärt vill vi alltid försöka lösa eventuella meningsskiljaktigheter i god tro. Vänligen hör av dig till vår kundtjänst via info@alltforbarn.com så ska vi göra vårt bästa för att hantera dina frågor och ärenden. Våra kontaktuppgifter finns även på vår hemsida.
7.2 Du har rätt att vända dig till ARN. Om vi inte kommer överens eller om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) eller din lokala konsumentvägledare. Vi åtar oss inte att delta i alternativa tvistlösningsförfaranden, men vi kommer att ta ställning till detta vid eventuell uppkommen tvist. Vi följer alltid ARN:s rekommendationer.
7.3 Du kan använda dig av ODR. Du har som konsument, vid köp på internet, rätt att använda dig av EU:s onlineplattform för tvistlösning, Online Dispute Resolution, (ODR). Denna plattform hittar du via EU-kommissionens hemsida, eller genom denna direktlänk: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show.
7.4 Olösta tvister går till svensk domstol. Tvist med anledning av dessa Köpvillkor eller din användning av webbsajten, som inte kan lösas, eller av någon anledning inte löses, via samtal mellan oss, via alternativ tvistlösning eller via ODR, ska avgöras av svensk allmän domstol.
7.5 Frågor, synpunkter och klagomål. Eventuella klagomål skickas till AlltFörBarn.com och kommer att besvaras så fort som möjligt. I de fall där en tvist inte kan lösas i godo kan det inlämnas ett överklagande till nedan. Klagomål om en vara som köpts hos AlltFörBarn.com kan skickas till e-postadressen info@alltforbarn.com.

Sammanfattning: Helst gör vi upp eventuella meningsskiljaktigheter i godo. I annat fall löses tvisten genom ODR, ARN eller allmän domstol.