AlltFörBarn.com får du tillgång till tusentals produkter för endast 299 kr/mån. Du får 14 dagar gratis prövotid som kan avbrytas när som helst.

Bra produkter för att öka barnens kreativitet

Bra produkter för att öka barnens kreativitet

Föräldrar gör allt de kan för att hjälpa sina barn. Inte bara med de fysiska behoven, som sund mat och bra kläder. Du vill också vara en del av deras utveckling, och därför satsar många på pedagogiska leksaker och annat som kan förbättra barnets möjligheter. Vartefter de växer måste du ta upp kampen med allt det elektroniska utbudet. Det är viktigt att erbjuda barnen alternativ, så att de kan bygga upp sin egen kreativitet. Som tur är finns det många bra produkter som du kan använda.

Göra saker tillsammans
Inte så att det är fel med elektroniska spel och filmer. De har sin plats, men det finns så mycket mer för barnen. Bland annat är det viktigt att de bygger upp sina sociala förmågor. Det låter kanske lite ambitiöst, men även mycket små barn har behov av att kunna relatera till andra. Leka tillsammans, spela spel eller något annat som du gör i sällskap.

Sällskapsspel är ett utmärkt sätt att umgås på. Det finns flera bra spel att välja mellan, beroende på barnets ålder. Dels lär de sig följa en logisk utveckling, det gäller att komma i mål. Men det är också bra att möta motstånd, som när du förlorar.

Domino är något som även små barn kan spela. En del varianter har figurer i stället för punkter. För de lite större barnen kanske Monopol kunde vara något. Hela familjen kan delta, och du måste inte avsluta spelet samma dag. Det kan bli ett jullovsprojekt. Jenga och Mikado är klassiker, där de samtidigt får öva sig på precision och fingerfärdighet.

Kreativa lekar för alla åldrar
De flesta tycker om att färglägga eller måla. Med en aktivitetslåda för färgläggning kan du räkna med att ditt barn har mycket roligt. Eller så kanske ni ska prova på fingerfärg, det är alltid populärt. Även de stora barnen brukar tycka om att ha en uppsättning tuschpennor eller kritor. Uppmuntra dem att rita precis vad de vill.

Att klä ut sig är ett annat sätt som barnen kan vara kreativa på. Rollspel av olika slag är viktiga för deras utveckling, förutom att de har det kul. Skaffa lite olika dräkter de kan välja på, eller några tillbehör så de kan förvandla sig. Många små barn tycker om att klä ut sig till vuxna, då räcker det med ett par skor och kanske en gammal blus.

Det viktiga är att barnen får känna sig fria. Att de kan göra som de vill och verkligen utveckla den där kreativiteten som alla har inuti sig.